Psychologen/Psychotherapeuten

Martina Meijer-Bakker

  • Kinder- en jeugd
  • Kort- en langerdurend

Sinds 2002 heb ik een eigen praktijk genaamd HIPPP (zie www.hippp.nl) te Breukelen. Voorheen ben ik werkzaam geweest als orthopedagoog binnen verschillende (toen nog genaamd) RIAGG’s op de afdeling jeugd voor intake, onderzoek, individuele (spel-) therapie en ouderbegeleiding. Tevens heb ik zitting gehad in Autisme Team Gelderland en Autisme Team Noord Holland Zuid. Vervolgens ben ik werkzaam geweest bij een particulier bureau in Rotterdam, waar ik veel samenwerkte met de Raad voor de Kinderbescherming. Door deze werkervaring, supervisie, postdoctorale opleidingen en cursussen ben ik tevens geregistreerd als gz-psycholoog en klinisch psycholoog.
In mijn eigen praktijk richt ik mij op (jonge) kinderen, jeugdigen en jong volwassenen en hun ouders. Naast intelligentie en persoonlijkheidsonderzoek geef ik ouderbegeleiding en individuele therapieën waarin ik veel spel, creatief en verbeeldend materiaal gebruik. In 2005 ben ik gestart met de opleiding tot symbooldramatherapeut. In de therapie blijkt verbeelden (geleide dagdroom) een zeer effectieve vorm om gevoelens een plaats te geven, wanneer praten moeizaam verloopt of niet voldoende helpt.
Het boeiende van het werk blijft voor mij het steeds weer luisteren naar de persoonlijke levensgeschiedenis van mensen. Vaak ben ik verwonderd hoe ouders, maar vooral ook kinderen zich in vaak zeer moeilijke omstandigheden toch staande weten staande te houden. Wanneer dan hulp wordt gezocht, probeer ik samen met ouders en kind deze “kracht” te versterken en te ontwikkelen, zodat vooral gefocused wordt op wat er wel goed gaat. Doel is uiteindelijk dat (mijn) hulp steeds meer overbodig wordt en de ouders en het kind zich zelfstandig verder kunnen ontwikkelen.

Contact

Mevr. M.J. Meijer-Bakker

HIPPP
Stinzenlaan 10,
3621 RD Breukelen
0346-252862
www.hippp.nl
info@hippp.nl
Tel. spreekuur: Maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 tot 9.00